Hulp aan de arme bevolking in het noorden van Palawan, Filipijnen

 

North Palawan North Palawan Chapel North Palawan Chapel North Palawan

 

Eind 2014 werden De Filipijnen opnieuw getroffen door een zware Tyfoon.  Gelukkig is de schade meegevallen en zijn er tot nu toe weinig slachtoffers te betreuren, mede door grootschalige evacuaties uit risicogebieden. Het eiland Panay in de Visayas is grotendeels gespaard gebleven doordat de storm van richting veranderde. Speciale ondersteuning wordt door Emda uitgevoerd aan de slachtoffers en lokale bevolking op de eilanden in het noorden van Palawan. Hier is tot op heden nog bijna geen hulp verleend bij de wederopbouw.

Donaties voor de Filipijnen blijven welkom op onderstaande rekening onder vermelding van Filippijnen:

IBAN: NL58 INGB 0004 7295 69, onder vermelding van Filipijnen

Hartelijk dank voor uw steun!

Laatste Update op maart 2015
Hoewel de storm Hagupit voorbij is is er vooral in Marinduque, delen van Laguna en met name op de kleine eilanden van Palawan nog veel schade niet verholpen.
Een groot deel van de lokale bevolking (met name vissers) heeft nog geen hulp ontvange (ook nog van de tyfoon Haiyan).
Bij een recente missie bleek dat men hier in grote armoede leeft en er nagenoeg geen hulp wordt gegeven door de verre ligging van deze eilanden.
Emda zal in samenwerking met orgnisatorische hulp in de Filipijnen een aanvullend hulpprogramma gaan uitvoeren dat speciaal op dit armoedige deel van Palawan gericht zal zijn.

– meer info over de geplande hulp volgt –

Vorig bericht:

Volgend bericht: